Cușcuș cu carne de pui este rețeta perfectă pentru a vă impresiona invitații sau membrii familiei în doar 45 minute.
Care sunt pașii pentru prepararea cușcușului cu carne de pui?
1. Începem procesul prin punerea cărnii de pui la cuptor
Spălăm și ușor condimentăm carnea de pui (pulpe sau piept de pui) și o lăsăm la cuptor pentru 40-45 minute la 200°C.
2. Pregătirea celorlalte ingrediente
Spălăm roșiile, ciupercile, ceapa și verdeața, după care le tocăm. Ciupercile și ceapa le prăjim pentru 5-7 minute.
3. Prepararea cușcușului
Se pune la fiert 700 ml de apă cu o jumătate de linguriță de sare, apoi turnăm apa fiartă peste cușcuș dintr-un castron pe care-l acoperim cu un capac. Lăsăm să se înmoaie pentru 20-25 minute, ulterior turnăm roșiile, verdeața, ciupercile și ceapa pe care le amestecăm. Condimentăm totul după propriul gust.
4. Armonizarea cușcușului cu carnea de pui
Într-o farfurie mare armonizăm cușcușul cu carnea de pui pentru a permite fiecărui mesean să-și ia porția dorită. Fiind o rețetă dietetică, aceasta poate fi consumată oricând și oricine.