Puiul întreg cu plante aromatice este fin, gustos și are o textură perfectă. Este acel preparat bun de pus pe masă la ocazii speciale, care cu siguranță va atrage multe priviri pline de poftă.
Cum se prepară puiul întreg la cuptor cu plante aromatice
Puiul întreg cu plante aromatice se numără printre cele mai ușoare rețete pe care le poți prepara și nu necesită multe ingrediente. Este potrivit atât pentru mese festive, dar și pentru o cină în familie.
1. Începe cu pregătirea condimentelor
- Toacă 1 legătură de mărar.
- Pune într-un castron 70 g unt la temperatura camerei.
- Pune mărarul tocat peste unt.
- Adaugă 1 linguriță de cimbru uscat, 1 linguriță de busuioc uscat și 1 linguriță de oregano uscat.
- Condimentează cu sare și piper și amestecă bine.
2. Pregătește puiul
- Spală 1 pui întreg LaProvincia și usucă-l cu prosoape de hârtie.
- Unge-l bine pe toate părțile cu untul aromat, inclusiv în interior.
- În zonele în care poți, pune unt și sub pielea puiului.
- Adaugă în interiorul lui 1 felie de lămâie și 2 frunze de dafin.
3. Pune puiul la cuptor
- Încinge cuptorul la 180 de grade celsius.
- Așează puiul într-o tavă de cuptor.
- Taie restul de lămâie și pune feliile lângă pui.
- Pune tava la cuptor și toarnă 1 ceașcă de apă în ea, nu direct peste pui.
- Lasă puiul la cuptor timp de 90 de minute sau până când este bine rumenit.