Încercați rețeta crispy strips cu fulgi de porumb la cuptor și veți obține o mâncare gen fast food pe placul întregii familii! Puteți pregati cu pulpe, aripioare, piept de pui – contează crusta crocantă! Fără prăjire în ulei, fără gluten, fără lactate! Important e să folosiți carne de pui fragedă și proaspată de la „Pui Sănătos”, care este cea mai indicată.

Ingrediente:

cca 600 g piept de pui
1/2 linguriță de sare
1/2 linguriță piper măcinat
1/2 linguriță de pudră de usturoi
2 linguri ulei de măsline

Ingrediente pentru o crustă crocantă:

cca 400 g fulgi de porumb râșnițați NEÎNDULCIȚI
1/2 linguriță paprica afumată

1 ou
putină sare

Tips & tricks: Dacă nu aveți râșniță, puneți fulgii într-o pungă și citoriții cu sucitorul până se fărâmă.

Pregătire piept de pui în crustă crocantă la cuptor:

  1. Tăiați carnea în fâșii groase de aproximativ 2 – 2,5 cm și condimentați carnea cu sare, piper măcinat, usturoi și ulei de măsline. Ideal ar fi să o marinați peste noapte sau măcar 1h ca să aibă un gust aromat.
  2. Într-un vas adânc, bateți oul cu puțină sare. În alt vas, adaugați o parte din fulgii de porumb măcinați grosier. Adaugați fulgii pe măsură ce se termină din vas, ca să nu se umezească.
  3. Treceți fiecare fâșie de carne prin ou, apoi prin făină și așezați pe hârtie de copt, în tava de cuptor. Distanța dintre bucăți – cca 4 cm.
  4. Coaceți fâșii de pui crocante la cuptorul preîncălzit la 200°, pentru cca 20-25 cm. Timpul de coacere diferă în funcție de mărimea bucăților de carne. În orice caz, crusta trebuie să fie ușor rumenită la final. Puteți testa o bucată ca să vedeți dacă e gata.

Consumați pieptul de pui cu crustă crocantă imediat cu un sos preferat. Încercați cu sos Tzatziki și ketchup.

Serviți cu plăcere!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *