Încercați rețeta crispy strips cu fulgi de porumb la cuptor și veți obține o mâncare gen fast food pe placul întregii familii! Puteți pregati cu pulpe, aripioare, piept de pui – contează crusta crocantă! Fără prăjire în ulei, fără gluten, fără lactate! Important e să folosiți carne de pui fragedă și proaspată de la „Pui Sănătos”, care este cea mai indicată.
Ingrediente:
cca 600 g piept de pui
1/2 linguriță de sare
1/2 linguriță piper măcinat
1/2 linguriță de pudră de usturoi
2 linguri ulei de măsline
Ingrediente pentru o crustă crocantă:
cca 400 g fulgi de porumb râșnițați NEÎNDULCIȚI
1/2 linguriță paprica afumată
1 ou
putină sare
Tips & tricks: Dacă nu aveți râșniță, puneți fulgii într-o pungă și citoriții cu sucitorul până se fărâmă.
Pregătire piept de pui în crustă crocantă la cuptor:
- Tăiați carnea în fâșii groase de aproximativ 2 – 2,5 cm și condimentați carnea cu sare, piper măcinat, usturoi și ulei de măsline. Ideal ar fi să o marinați peste noapte sau măcar 1h ca să aibă un gust aromat.
- Într-un vas adânc, bateți oul cu puțină sare. În alt vas, adaugați o parte din fulgii de porumb măcinați grosier. Adaugați fulgii pe măsură ce se termină din vas, ca să nu se umezească.
- Treceți fiecare fâșie de carne prin ou, apoi prin făină și așezați pe hârtie de copt, în tava de cuptor. Distanța dintre bucăți – cca 4 cm.
- Coaceți fâșii de pui crocante la cuptorul preîncălzit la 200°, pentru cca 20-25 cm. Timpul de coacere diferă în funcție de mărimea bucăților de carne. În orice caz, crusta trebuie să fie ușor rumenită la final. Puteți testa o bucată ca să vedeți dacă e gata.
Consumați pieptul de pui cu crustă crocantă imediat cu un sos preferat. Încercați cu sos Tzatziki și ketchup.
Serviți cu plăcere!