Alături de legume, carnea de pui devine o mâncare-aliat într-un regim de slăbire fiindcă e săracă în calorii. Pieptul de pui în sos de unt, lămâie și usturoi la cuptor este rețeta ideală pentru toți membrii familiei.

Carnea din gama „Pui sănătos” este fragedă și proaspătă așa că va transforma orice rețetă într-o reușită. Puteți încerca diferite parți precum aripi (https://puisanatos.md/product/aripi-de-gaina/), pulpe (https://puisanatos.md/product/piept-de-gaina-refrigerat/), carcase (https://puisanatos.md/product/carcasa-de-gaina/)– toate se pretează minunat în rețete.

Ingrediente:

2 piepturi de pui (cca 1 kg)

sos de lamâie, unt și usturoi:
4 căței de usturoi
70 ml suc de lămâie (7 linguri)  – 1 lămâie
100 g unt topit
1 linguriță cimbru uscat sau proaspăt
1/2 linguriță tarhon uscat
1/3 linguriță piper negru măcinat

3 linguri de ulei pentru prăjit

Etapele preparării pieptului de pui în sos de lămâie:

  1. Spalați carnea și absorbiți excesul de lichid cu un șervețel. Condimentați cu sare și piper. Rumeniți carnea pe tigaie pe ambele părți pentru un aspect apetisant.
  2. Amestecați ingredientele pentru sos: untul, cimbrul, piperul, usturoiul zdrobit, tarhonul, sarea și sucul de lămâie.
  3. Așezați bucățile de pui rumenite în tavă și turnați sosul peste carne. Acoperiți tava cu folie de aluminiu sau un capac.
  4. Coaceți la 200 grade. După cca 10 min, ungeți pieptul cu sos din tavă, la fiecare 10 min. Așa evităm uscarea cărnii.
  5. Timpul de coacere variază de la 25-40 min. În funcție de grosimea cărnii. Spre final, descoperiți tava și lasați să se rumenească în regimul de grill.

Carnea va fi foarte aromată datorită ingredientelor. Puteți asocia mâncarea cu piure de cartofi/orez și legume. O sugestie ar fi sa adăugați cartofi sau alte legume precum morcovi, broccoli în tava cu pui. Acestea vor împrumuta gustul sosului și vor completa carnea.

Poftă bună să aveți!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *