Ingrediente:
- piept de pui refrigerat marca „Pui Sănătos”
- ulei de măsline
- sos de soia
- piper negru
- usturoi mărunțit
- oregano
- boia de ardei dulce
- o lămâie
Etapele preparării
- Pentru ca carnea de pui să aibă o savoare mai intensă și să fie mai fragedă după preparare, este nevoie să o marinăm. Într-un bol punem pieptul de pui peste care presurăm piper negru, sare, usturoi mărunțit, boia de ardei dulce și oregano. Ungem carnea cu ulei și sos de soia, apoi stoarcem o lămâie. Pentru a intra în textura cărnii toate ingredientele lăsăm la marinat până la 2 ore în frigider.
2. Puiul marinat nu necesită cunoştinţe avansate de gastronomie, iar prepaprarea lui la grill e și mai simplistă. Marinada compensează printr-un gust bogat şi o durată mai mică a gătirii, până la 45 minute la aparatul de grill.
3. Savurați pieptul de pui grill cu o salată ușoară și un pahar de vin alb.
Poftă bună!