Rețeta de pulpe de pui în sos alb cu ciuperci reprezintă o mâncare pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Este potrivită pentru toată familia în serile friguroase, când tot ce ne dorim la cină cărniță fragedă în sos cremos de smântână și ciuperci. Rețeta nu conține vin, astfel poate fi consumată și de către copii mai mici fără nici o grijă. Se pregătește la tigaie în timp record de maxim 1h.

Rețeta este versatilă deoarece ingredientele pot fi înlocuite cu ușurință, de exemplu, pulpele refrigerate de pui pot fi substituite cu piept de pui marca Pui Sănătos. Pulpele de pui în sos alb cu ciuperci pot fi pregătită cu smântână sau frișcă, în funcție de preferința fiecăruia.

Etapele preparării

Ingrediente:

5 pulpe de pui
300 g ciuperci tăiate lamele
500 g frișcă (20-50% grasime) sau smântână de casă
1 linguriță cu vârf de amidon de porumb + 3 linguri de apă
3 linguri ulei
2 fire ceapă verde
sare și piper

1. Spalați pulpele și apoi ștergeți cu șervețele pentru a absorbi excesul de lichid. Condimentați cu sare și piper.
2. Încingeți uleiul în tigaie și rumeniți carnea pe ambele părți. Transferați pulpele pe o farfurie.
3. În aceeași tigaie, rumeniți ciupercile, la foc mediu, fără sare pentru a obține o culoare aurie.
4. Când s-a evaporat apa, adaugați frișca și amidonul dizolvat în apă. Condimentați cu sare și piper după gust.
5. Adaugați bucățile de pulpe în tigaie, aduceți sosul la fierbere, apoi reduceți focul și lăsați să fiarbă sub capac la foc mic cca 45 minute sau până carnea se desprinde ușor de pe os.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *