Quiche cu pui și legume – o tartă clasică din aluat fraged populară în bucătăria franțuzească tradițională.

Ingrediente pentru aluatul tartei:

300 g făină
150 g unt 83,2%
2 gălbenușuri
1/3 linguriță sare
1/4 linguriță turmeric (curcuma)
3-4 linguri de apă rece

Ingrediente pentru umplutura de quiche:

1/2 piept de pui tăiat fâșii (cca 120 g)
3 ouă + 2 albușuri
200 g frișcă
floricele de broccoli (cca 70 g)
1/2 ardei gras tăiat fâșii
1 ceapă verde tocată sau 1/2 ceapă simplă
mărar
sare și piper

Cum să pregătiți rețeta de Aluat de quiche cu pui și legume:

1. Într-un bol, combinați făina, sarea și opțional turmericul. Adăugați untul rece taiat cubulețe și amestecați totul cu o furculiță sau la robotul de bucătărie, până compoziția devine nisipoasă.

2. Turnați apă rece și frământați MINIMUM posibil până modelați o bilă de aluat pentru tartă. E bine să se observe punctișoare micuțe de unt în aluat. Asta înseamnă că crusta va fi fragedă. Preferabil, ar  fi sa nu folosiți mâinile deloc ca să nu dezvoltăm rețeaua de gluten. Cu cât mai mult frământăm acest aluat fraged, cu atât mai dură și elastică va fi crusta.

3. Inveliți aluatul în folie alimentară și păstrați-l la frigider cca 15-30 min până pregătiți ingredientele pentru umplutură.

4. Presărați puțină făină pe masă și întindeți cu sucitorul o turtă de 0,5 cm și așezați-o în tava de copt tarte cu bază detașabilă. Nu intindeți turta prea subțire ca să nu aveți pierderi de aluat. Tăiați marginile cu o foarfeca, din ele puteți face floricele decorative.

5. Înțepați tarta cu o furculiță și dați-o la cuptor pentru cca 15 min, la 200°. Cel mai bine, e să puneți o foaie de copt + boboase sau biluțe de copt deasupra ca să nu crească aluatul.

Cum să faceți umplutura pentru rețeta de quiche cu pui și legume:

1. Într-un bol, amestecați  cu telul ouăle + albușurile rămase de la aluatul de tartă. Condimentați cu puțină sare și piper.

2. Când crusta s-a copt și s-a răcorit un pic: presărați ceapa, fâșiile de pui condimentate cu sare și piper. Adaugați floricelele de broccoli, fâșiile de ardei. Turnați amestecul de ouă deasupra.

3. Coaceți quiche-ul cu pui și legume la temperatura de 190°, timp de 40 minute sau pănă când se rumenește frumos.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *